Esnaf hastanesi'nden 0-14 yaş ücretsiz büyüme ve gelişme geriliği taraması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Sağlıklı Gelecek Sağlıklı Çocuklarla'

Teknolojisini yenileyerek tekrar hizmete giren Özel Business Esnaf Hastanesi, '23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı' etkinlikleri çerçevesinde çocuklara ücretsiz sağlık taraması yapacak.

24 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampanyada Süleymaniye'de bulunan hastaneye müracaat eden 0-14 yaş arası bebek ve çocuklar büyüme ve gelişme taramasından geçirilecek. 'Sağlıklı Gelecek Sağlıklı Çocuklarla' adı verilen kampanyayla ilgili bilgi veren Özel Business Esnaf Hastanesi Mesul Müdürü Uzman Dr. Hakan Bilgen, çocukların 23 Nisan bayramını sağlık taramasıyla kutlamak istediklerini söyledi. Türkiye'de gelişim bozukluğu probleminin çok sık görüldüğünü hatırlatan Bilgen, "Erken dönemde teşhis edilen bozukluklar tedavi edilebiliyor. Ancak geç kalındığında bu mümkün değil. Bu nedenle çocukların düzenli doktor kontrolünden geçirilmesi çok önemli." dedi.

Bilgen, ayırıcı tanının önemine dikkat çekerek, erken dönemde tanı konmasıyla pek çok gelişme geriliğine yol açan faktörün ortadan kaldırılabildiğini bu nedenle düzenli yapılan doktor kontrollerinin önemini vurguladı.

Bilgen, ayrıca psikososyal bazı nedenlerin de örneğin anne-çocuk etkileşiminin zayıflığı, beslenme yönteminin yetersizliği, annenin psikolojik rahatsızlığı olması, çocuk ihtimali,annede alışılmamış beslenme inançları, mama hazırlama hataları, duygusal çöküntü gibi durumlar sonucunda oluştuğunu da ekledi. Bilgen, uygun koşullar sağlandığında hızlı bir şekilde düzelme görüleceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber